30 јун 2016

Letnje opremanje i nabavka bebi stvari

nabavka bebi opreme


Ukoliko očekijete bebu sigurno ste se pitali šta vam je sve potrebno od stvari koje morate nabaviti, koje su prioritetne a koje možete kupiti naknadno.
Pošto je spisak potrebnih stvari dosta dugačak i često premašuje kućni budžet, mi ćemo se u ovom tekstu baviti samo naneophodnijim stvarima koje će vam najviše trebati u prvim nedeljama sa bebom.

Polovne bebi stvari – pomoć prijatelja

Imajući u vidu da bebi oprema nije jeftina, da će vam zatrebati najrazličitije stvari, pomoć bi trebalo da potražite prvo od prijatelja ili komšija koji mogu da vam izađu u susret tako što će vam pozajmiti stvari koje su deca prerasla i koje više ne koriste.
To prosto može biti najrazličitija oprema poput kreveca, komode, kolica ili benkica koje će vam biti više nego korisne.
Imajući u vidu trend nasleđivanja bebi stvari, sigurno znate da je praksa poklanjanja prisutna dugo vremena u Srbiji i da većina ljudi čuva dečije stvari.

Gardoreba i benkice

Odeća za bebe se obeležava u odnosu na njihovu kilažu te ste sigurno primetili da na deklaracijama izostaju standardni brojevi kojima je obeležena odeća za nešto stariju decu.
Kada planirate kupovinu odeće ili benkica za novorođenče, potrebno je da uzmete u obzir činjenicu da bebe jako brzo prerastaju odeću i benkice te biste trebali da razmislite o kupovini za veću kilažu deteta.
Garderoba za bebu bi trebalo da se zakopčava napred jer one najviše vremena provode upravo ležeći na leđima, da bude izrađena od prirodnih materijala koja neće iritirati bebinu osetljivu kožu kao i da vam olakša svakodnevnicu prilikom presvlačenja deteta.

Bodići za dečake i devojčice

Kupovina bodija za vašu bebu veoma je dobra ideja jer olakšava prevlsačenje, po neki put i nekoliko puta u toku noći ili dana.
Postoje različite vrste bodića za devojčice i dečake, naš predlog je da posebno obratite pažnju na raskopčavanje bodija koji bi trebalo da se mogu skidati bez potrebe da se beba prevrće kako biste zamenili pelenu, odnosno da ima dugmiće napred ili dužinom nogavica i da obavezno kupujete broj ili dva veći bodi. Kao kombinaciju uz bodi preporuka je kupovina pamučnih portiklica sa ili bez rukava kako biste uspeli koliko-toliko da sačuvate benke i garderobu čistim baš kao i bebin krevetac.

Čarapice, kapice i ćebad

Nakon kupanja bebe naš savet za vas je da koristite čarapice i kapicu za bebu kako biste je zaštitili od prehlade jer je dete u prvim mesecima veoma osetljivo na nagle temperaturne razlike u prostorijama.
U ovakvim situacijama dobro će vam doći bodi koji već ima čarape i kapicu zajedno u kompletu ili jednodelni bodi.

1 коментар: